Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Geografi VT-20, Åk 8. V. 13-23

Skapad 2020-03-16 07:44 i Spånga grundskola Stockholm Grundskolor
Grundskola 8
Under perioden kommer vi att arbeta med följande områden: * Hållbar utveckling * Produktion, handel och transport. * Världens delar När det gäller undervisningsmaterial som uppgifter och genomgångar finns detta i elevernas Teams under kanalen Geografi. Eleverna har tillgång till Teams genom sina datorer.

Innehåll

Vecka 13

Denna vecka påbörjar vi geografi och momentet hållbar utveckling. Vi kommer att prata om hållbar utveckling, om olika perspektiv och hur vi utnyttjar olika naturresurser. Berörda sidor i läroboken är 40-49.

Vecka 14
Under veckan kommer vi att prata om ändliga och förnybara naturresurser, ekologiska fotavtrycket och de 17 globala målen (Agenda 2030). Berörda sidor i läroboken är 50-67.
 
Vecka 15
PÅSKLOV
 
Vecka 16
Måndag: Lov
Under veckan kommer eleverna få arbeta med frågor ur läroboken (sidan 71), samt få ut instuderingsfrågor till provet. Eleverna kommer att få möjlighet att studera till provet under lektionstid.
 
Vecka 17
På måndag kommer eleverna få möjlighet att studera inför provet som är på tisdag. På onsdag kommer vi påbörja ett nytt moment som heter produktion handel och transport.
 
Vecka 18
På måndag ska eleverna arbeta med näringsliven i förändring med fokus på transnationella- och multinationella företag. På tisdag ska lektionen behandla svensk varu- och tjänsteproduktion. På onsdag ska lektionen handla om transporter och kommunikation gällande varor och tjänster.
 
Vecka 19
På måndag ska vi prata om handel, om export och import samt om frihandel. Eleverna kommer därefter få arbeta med frågor inför provet samt studera inför provet.
 
Vecka 20
På tisdag ska eleverna skriva prov (produktion, handel och transport). På onsdag påbörjas ett nytt moment som heter världens delar där eleverna till en början kommer att få lära sig om Europa och Afrika.
 
Vecka 21
Under hela vecka kommer eleverna ha undervisning om Asien, Nordamerika, Centralamerika, Oceanien och Antarktis. 
 
Vecka 22
På tisdag ska eleverna få möjlighet att studera inför provet och på onsdag skriver eleverna prov.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: