Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Historia t.om Grekland åk 7

Skapad 2020-03-18 12:40 i Södra Ängby skola Stockholm Grundskolor
Grundskola 7 Historia
Människans förståelse av det förflutna är inflätad i hennes föreställningar om samtiden och perspektiv på framtiden. På så sätt påverkar det förflutna både våra liv i dag och våra val inför framtiden. Kvinnor och män har i alla tider skapat historiska berättelser för att tolka verkligheten och påverka sin omgivning. Ett historiskt perspektiv ger oss redskap att förstå och förändra vår egen tid.

Innehåll

Vi har arbetat med hur människan blev bofast, hur byar uppkom och hur städer blev till.

Vi har arbetat med Mesopotamien, Egypten och Grekland.

 

 

 

Matriser

Hi
Antiken

Du har inte visat att du klarar kunskapskravet.
E
C
A
Fakta
Eleven har grundläggande kunskaper om historiska förhållanden, skeenden och ge­stalter under olika tidsperioder.
Eleven har utvecklade kunskaper om historiska förhållanden, skeenden och ge­stalter under olika tidsperioder.
Eleven har väl utvecklade kunskaper om historiska förhållanden, skeenden och ge­stalter under olika tidsperioder.
Resonemang
Eleven visar det genom att föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om orsaker till och konsekvenser av samhällsförändringar och människors levnadsvillkor och handlingar.
Eleven visar det genom att föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om orsaker till och konsekvenser av samhällsförändringar och människors levnadsvillkor och handlingar.
Eleven visar det genom att föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om orsaker till och konsekvenser av samhällsförändringar och människors levnadsvillkor och handlingar.
Utvecklingslinje
Eleven kan undersöka några utvecklingslinjer och beskriver då enkla samband mellan olika tidsperioder. Eleven anger också någon tänkbar fortsättning.
Eleven kan undersöka några utvecklingslinjer och beskriver då förhållandevis komplexa samband mellan olika tidsperioder. Eleven anger också någon tänkbar fortsättning.
Eleven kan undersöka några utvecklingslinjer och beskriver då komplexa samband mellan olika tidsperioder. Eleven anger också någon tänkbar fortsättning.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: