Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Instrumentspel och spela tillsammans! Vt -20

Skapad 2020-04-14 15:04 i Freinetskolan Mimer Freinet
Grundskola F
Vi övar först upp kunskaperna i att, enskilt, spela bas, ackord (piano eller gitarr) trumkomp och sång. Sedan utmanar vi oss i att spela tillsammans.

Innehåll

Du börjar med att öva dig enskilt på basspel, ackordsspel, rytm på trummor och sång i grupp. Målet är att bli så pass säker att du kan spela tillsammans i grupp och följa låtens tempo.

Extrauppgift (frivillig): hjälp ett rockband. Här visar du din förmåga att lyssna och höra vad som händer i musiken samt att ge bandet tips på vad som får musiken att låta mer samspelt.

 

Matriser

Instrumentspel och spela tillsammans!

Instrumentspel och spela tillsammans!

E
C
A
Sång
Eleven kan delta i gemensam sång och följer då med viss säkerhet rytm och tonhöjd.
Samspel & extrauppgift
Eleven kan även ge enkla omdömen om eget och andras musicerande och bidra med förslag som kan leda till att det musikaliska arbetet utvecklas.
Bas och trumspel
Eleven kan även spela enkla melodier, bas- och slagverksstämmor med viss tajming
Ackordsspel
Ackompanjera på ett ackordinstrument och byter då ackord med visst flyt. Eleven anpassar i viss mån sin stämma till helheten genom att lyssna och till viss del uppmärksamma vad som sker i musicerandet.
Soloinstrument
Dessutom sjunger eller spelar eleven på något instrument i någon genre med delvis fungerande teknik och i viss mån passande karaktär. Eleven kan då bidra till att bearbeta och tolka musiken till ett musikaliskt uttryck.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: