Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

The book about me

Skapad 2020-04-23 15:01 i Ramsta skola Uppsala
TERMINSPLANERING ENGELSKA – The book about me Mål som du ska ha uppnått i slutet av årskurs fem när det gäller engelska. Eleven skall: • kunna förstå det mest väsentliga i enkla instruktioner och beskrivningar som ges i tydligt tal och i lugnt tempo • inom för eleven välbekanta områden, • kunna delta i enkla samtal om vardagliga och välbekanta ämnen, • kunna i enkel form berätta något om sig själv och andra, • kunna läsa och tillgodogöra sig det viktigaste innehållet i enkla instruktioner och beskrivningar, • kunna göra sig förstådd i skrift i mycket enkel form för att meddela något, • känna till något om vardagslivet i något land där engelska används, • kunna reflektera över hur den egna inlärningen av t ex ord och fraser går till, • kunna genomföra korta, enkla muntliga och skriftliga presentationer i samarbete med andra eller på egen hand. Så här kommer vi att arbeta: Eleverna kommer under lektionstid få instruktioner om vad kapitlet handlar om. Man kommer först skriva en text som besvarar frågorna som ska besvaras. När man har gjort det får man rita en framsida på kapitlet. Glosorna för veckan kommer ibland handla om det vi jobbar med och ibland om något annat tema. När arbetar vi med detta? På engelskalektionerna, men du kommer också att få arbeta hemma med glosorna. Vi kommer arbeta med The book about me till och från, dvs. inte varje vecka utan vi kommer göra mycket saker mellan kapitlen. Hur länge? Jag beräknar att vi kommer att arbeta med ”The book about Me” hela terminen.
Grundskola 4 – 6 Engelska
Syfte och mål med The book about me

Innehåll

TERMINSPLANERING ENGELSKA – The book about me

 

Mål som du ska ha uppnått i slutet av årskurs fem när det gäller engelska.

 

Eleven skall:

·       kunna förstå det mest väsentliga i enkla instruktioner och beskrivningar som ges i tydligt tal och i lugnt tempo

·       inom för eleven välbekanta områden,

·       kunna delta i enkla samtal om vardagliga och välbekanta ämnen,

·       kunna i enkel form berätta något om sig själv och andra,

·       kunna läsa och tillgodogöra sig det viktigaste innehållet i enkla instruktioner och beskrivningar,

·       kunna göra sig förstådd i skrift i mycket enkel form för att meddela något,

·       känna till något om vardagslivet i något land där engelska används,

·       kunna reflektera över hur den egna inlärningen av t ex ord och fraser går till,

·       kunna genomföra korta, enkla muntliga och skriftliga presentationer i samarbete med andra eller på egen hand.

 

Så här kommer vi att arbeta:

 

Eleverna kommer under lektionstid få instruktioner om vad kapitlet handlar om. Man kommer först skriva en text som besvarar frågorna som ska besvaras. När man har gjort det får man rita en framsida på kapitlet. Glosorna för veckan kommer ibland handla om det vi jobbar med och ibland om något annat tema.

 

När arbetar vi med detta? På engelskalektionerna, men du kommer också att få arbeta hemma med glosorna. Vi kommer arbeta med The book about me till och från, dvs. inte varje vecka utan vi kommer göra mycket saker mellan kapitlen.

 

Hur länge? Jag beräknar att vi kommer att arbeta med ”The book about Me” hela terminen.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: