Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Högläsning 2020

Skapad 2020-04-24 11:29 i Trädgårdens förskola Helsingborg
Förskola
Högläsning

Innehåll

 

Utvärdering högläsning

 

Vår högläsning har skett vid spontana tillfällen under dagarna, ofta efter att barnen vaknat från vilan. Vi har påbörjat att bygga upp ett flanobibliotek och vi har börjat att läsa bockarna bruse via en flanosaga.

 

Barnen har även fri tillgång till böcker i vår verksamhet.  

 

Barnen visar sitt intresse genom att själva gå och hämta böcker och kommer till oss pedagoger för att visa och berätta om boken. Vi har funderat på att välja ut en bok som vi kommer att läsa en längre period och sedan läsa den för barnen i små grupper så att alla får ta del av högläsning.

 

Vi kommer att köpa in fler böcker då vi känner att det behövs ett större utbud. Vi har tänkt på att ha en bokhylla i barnens höjd så att de får lätt tillgång till böckerna. Vi kommer att planera för högläsning på vår SKA-tid.

 

Kopplingar till läroplanen

 • ett nyanserat talspråk och ordförråd samt förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra i olika sammanhang och med skilda syften,
  Lpfö 18
 • intresse för berättelser, bilder och texter i olika medier, såväl digitala som andra, samt sin förmåga att använda sig av, tolka, ifrågasätta och samtala om dessa,
  Lpfö 18
 • utmanas och stimuleras i sin utveckling av språk­ och kommunikation samt matematik, naturvetenskap och teknik, och,
  Lpfö 18
 • utmana barnens nyfikenhet och förståelse för språk och kommunikation samt för matematik, naturvetenskap och teknik,
  Lpfö 18
 • fantasi och föreställningsförmåga,
  Lpfö 18
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: