Skolbanken Logo
Skolbanken

NO

Hammars skola A, Kristianstad · Senast uppdaterad: 24 april 2020

Undersökningar kring verksamheter i närsamhället vecka 17 - 23.

Centralt innehåll

  • Verksamheter i närsamhället som rör naturvetenskap, till exempel odling, djurhållning och olika former av tillverkningsindustri. Deras betydelse för elevens dagliga liv.
  • Fältstudier, experiment och sorteringar. Hur de genomförs och används för att undersöka närmiljön.

Förmågor att utveckla

Du ska få möjlighet att utveckla din förmåga att:

  • jämföra och reflektera över mönster och strukturer i naturen
  • söka, granska och värdera information från olika källor och göra egna överväganden,
  • genomföra undersökningar med naturvetenskaplig anknytning,
  • använda ämnesspecifika ord, begrepp och symboler.

Syfte 

Genom undervisningen i de naturorienterande ämnena ska eleverna utveckla kunskaper om naturvetenskapliga sammanhang och mönster. Dessutom ska eleverna ges möjlighet att utveckla nyfikenhet på och intresse för de sammanhang och fenomen i naturen som hela tiden påverkar miljön och allt levande. 

 

Arbetssätt

Vi kommer att diskutera, se filmer, titta på givna källor på nätet, utföra undersökningar och experiment samt dokumentera vårt arbete. 

Bedömning

Du kommer att bli bedömd i hur du hämtar information med naturvetenskaplig anknytning från givna källor och hur du resonerar om informationens användbarhet.

Du kommer även bli bedömd i hur du genomföra enkla undersökningar och sorteringar samt hur du dokumenterar ditt arbetet och dina resultaten.

Hur du använder ämnesspecifika ord, begrepp och symboler i resonemang om människa, djur och natur och i utvärdering av arbetsprocesser blir du också bedömd.


Läroplanskopplingar

söka, granska och värdera information från olika källor och göra egna överväganden,

genomföra undersökningar med naturvetenskaplig anknytning, och

använda ämnesspecifika ord, begrepp och symboler.

Djur och växter i närmiljön och hur de kan sorteras.

Verksamheter i närsamhället som rör naturvetenskap, till exempel odling, djurhållning och olika former av tillverkningsindustri. Deras betydelse för elevens dagliga liv.

Dokumentation och redovisning av undersökningar och sorteringar med hjälp av skrift, bild och andra uttrycksformer, såväl med som utan digitala verktyg.

Ord, begrepp och symboler inom de naturorienterande ämnena för att, till exempel för att samtala om människa, djur och natur och för att utvärdera arbetsprocesser.

Eleven kan medverka i att hämta information med naturvetenskaplig anknytning från givna källor och bidrar till resonemang om informationens användbarhet.

Eleven kan medverka i att genomföra enkla undersökningar och sorteringar och bidrar till dokumentationer av arbetet och resultaten.

Eleven kan använda enstaka ämnesspecifika ord, begrepp och symboler i resonemang om människa, djur och natur och i utvärdering av arbetsprocesser.

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback