Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Sp 8 Realia

Skapad 2020-05-04 20:11 i Svensgårdsskolan Helsingborg
Grundskola 8 Moderna språk - språkval
Realia_Spanska åk 8_ Infosök_Fakta

Innehåll

Målet med undervisningen

 

Vi pratar grundläggande om upptäcktsresanden Columbus och ser på kartan över Europa och Latinamerika. Sedan får du arbeta i grupp och ta reda på fakta om ett av länderna där man pratar spanska idag.

 

Så här ska vi arbeta

 

Ni får arbeta med detta i 5-6 lektioner. Till er hjälp har ni texten om Cuba i Amigos 3. Gruppen redovisar på spanska med hjälp av Google Presentation.

 

Det här ska bedömas

 

Detta ska ni uttrycka på spanska:

 

* var landet ligger

 

* vilka länder landet gränsar till

 

* vad huvudstaden heter

 

* hur många invånare landet respektive huvudstaden har

 

* vad som är typiskt väder och temperatur

 

* någon typisk maträtt

 

* hur flaggan ser ut

 

Sedan kan ni ge ytterligare information på svenska, t ex vad man kan göra där som turist, någon sport som är vanlig i landet, någon känd person eller annat ni hittar.

Grupparbete om ett land där man pratar spanska. Följande ska vara med:
var landet ligger, huvudstad, befolkningsmängd, flagga, typ av natur, klimat, var man kan göra som turist, andra språk som talas, någon typisk maträtt, någon känd person, när landet blev självständigt och vilken valuta som används.
Ni får arbeta fem lektioner och sedan redovisar ni, på SPANSKA, med hjälp av Google Presentation.

Ni ska dela presentationen med mig.

Matriser

M2
Sp 8 Realia

Tala

F nivå
E nivå
C nivå
A nivå
Att kunna uttrycka sig muntligt i egna framställningar och i interaktion.
Du uttrycker dig enkelt och begripligt med ord fraser och meningar. Du använder dig av någon strategi för att förbättra interaktionen.
Du uttrycker dig enkelt och relativt tydligt med ord, fraser och meningar. Du använder dig av några olika strategier för att förbättra interaktionen.
Du uttrycker dig enkelt och tydligt med ord, fraser och meningar samt i någon mån anpassat till syfte, mottagare och situation. Du använder dig av flera olika strategier för att förbättra interaktionen.

Realia

F nivå
E nivå
C nivå
A nivå
Kunskap om länder där språket talas.
Du beskriver i enkel form några företeelser i olika sammanhang och områden där språket används, och gör enkla jämförelser med egna erfarenheter och kunskaper.
Du beskriver i enkel form några företeelser i olika sammanhang och områden där språket används, och gör enkla jämförelser med egna erfarenheter och kunskaper
Du beskriver översiktligt några företeelser i olika sammanhang och områden där språket används, och gör enkla jämförelser med egna erfarenheter och kunskaper.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: