Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Teknik 1-3

Skapad 2020-05-05 14:21 i _Pedagogiskt Center Helsingborg
Grundskola F

Innehåll

Mål

Vi kommer att genomföra ett eget konstruktionsarbete där vi kommer att prata om materalets egenskaper och hur de sammanfogas. Inför arbetet ska vi göra enkla skisser där vi använder ämnesspecifika ord och begrepp. Vi kommer att se filmer som visar hur föremål i vår vardag är uppbyggda och fungerar, samt hur dessa har förändrats över tid. Vi kommer även diskutera hur människan härmat naturen och skapat tekniska lösningar, till exempel den kupade handen som förebild för förvaringskärl. Vi kommer att styra föremål med programmering. Slutligen kommer vi att testa vanliga föremål där enkla mekanismer som hävstänger och länkar används för att uppnå en viss funktion, till exempel föremål på lekplatser.

Undervisning

Vi ska göra skisser och följa instruktioner. Efter dessa ska vi bygga broar och båtar och undersöka hur de fungerar. Vi kommer att se filmer och serier som visar på saker i vår vardag, som följs av diskussioner på olika sätt. Med hjälp av iPads kommer vi att programmera. Vi kommer att gå till lekplatsen och undersöka hur en gungbräda är uppbyggd.

Bedömning

Bedömning av dina kunskaper sker fortlöpande under arbetets gång i t.ex. diskussioner, reflektioner, hur du resonerar samt i konstruktionen.

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: