Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Judendom

Skapad 2020-05-06 10:45 i Fyllingeskolan Halmstad
Grundskola F
Under sista veckorna på denna termin kommer vi ägna oss åt religion.

Innehåll

Religion Judendom

Under sista veckorna på denna termin kommer vi ägna oss åt judendom. Vi kommer att lära oss kring judendomens historia, centrala tankegångar, urkunder, det rituella livet och identitet. Materialet består av text som kommer finnas tillgängligt i teams, vi kommer också ha genomgångar samt till viss del använda oss av studi. Till bedömning kommer vi efter varje lektion ha en exit ticket bestående av enklare frågor på E-nivå. Sista lektionen den 29:e maj kommer vi ha ett skrivmoment där man har möjlighet att visa mer av vad man kan vilket svarar mot högre kunskapskrav. Observera att betygen ska vara satta den 2:e juni så det finns knappt med tid att göra prov efter den 29:e maj.

Kunskapskraven i enligt med LGR11 (skolverket) vilket också ligger till grund för bedömning

E

C

A

Du har grundläggande

kunskaper om judendomen och visar det genom att beskriva centrala tankegångar, urkunder och konkreta religiösa uttryck och handlingar inom judendomen. 

Du har goda kunskaper om judendomen och visar det genom att förklara och visa på samband mellan centrala tankegångar, urkunder och konkreta religiösa uttryck och handlingar inom judendomen. 

Du har mycket goda kunskaper om judendomen och visar det genom att förklara och visa på samband och generella mönster kring centrala tankegångar, urkunder och konkreta religiösa uttryck och handlingar inom judendomen. 

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: