Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Redovisa din praktik

Skapad 2020-05-06 19:40 i Liljeborgsskolan 4-9 Trelleborg
Grundskola 7 – 9 Svenska som andraspråk Svenska
En uppgift där du tillsammans med några klasskamrater redovisar kort om din praktik. Här hittar du respons från redovisningen - ingen bedömning tilldelas i någon matris.

Innehåll

Din praktik

Ni ska arbeta i grupp där var och en av er har varsitt ansvar för att arbetet ska kunna genomföras. Redovisningen ska ni göra tillsammans i gruppen. Det är viktigt att ni ser till att alla får ungefär samma “time to shine” och gärna göra snygga överlämningar mellan varandra. 

 

För att välja vem som ska ha vilket ansvarsområde så lottar ni. Skriv varje rubrik på olika lappar och dra sedan varsin lapp. De ansvarsområden som finns är följande: 
-Kollegor
Hur var kollegorna på din arbetsplats? Hur var de emot varandra? Hur är en bra kollega - tänk på den kollega som du tyckte bäst om? 

- Arbetstider
Hur var arbetstiderna på din arbetsplats? Hur var det med raster? Hur långa var arbetspassen? Hur såg en vanlig dag ut - vad gäller schemat? 

- Miljö (lokaler)
Hur var miljön i lokalerna där du arbetade? Smutsigt/rent, högljutt/knäpptyst, varmt/kallt, stressigt/lugnt, mycket folk/lite folk osv… 

- Uppgifter
Vilka var de anställdas uppgifter? Fick du prova på allt? Vågade du fråga om du ville prova på något? Fick du prova något nytt som du inte förväntade dig att du skulle få prova?

 

Redovisningen ska innehålla en powerpoint som ni har gjort varsin sida i (din egen sida som du ska prata om). Använd er gärna av bilder snarare än ord på powerpointen - det är mer intressant vad ni säger än vad ni skriver! 

 

Förslag på redovisningens struktur:

Presentation - Presentera vilka som ska redovisa, vad ni ska prata om och dra sedan igång.

Innehåll - Era ansvarsområden kommer i den ordning som ni tycker passar bäst.
Avslutning - Sammanfatta gärna kort på slutet vad ni har pratat om. 

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: