Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Spanska 1, Muntligt prov

Skapad 2020-05-07 13:30 i Rodengymnasiet Norrtälje
Gymnasieskola Moderna språk Moderna språk (Spanska)
Tala och samtala på enkel, begriplig spanska om t ex väder, helgen, klockan, skolämnen etc.

Uppgifter

 • Muntligt prov

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Dialoger och samtal.
  Mod  -
 • Strategier för att lösa språkliga problem i samtal, till exempel omformuleringar, gester och frågor.
  Mod  -
 • Språklig säkerhet när det gäller till exempel uttal och intonation samt ord, artighetsfraser och andra fasta språkliga uttryck.
  Mod  -
 • Kunskapskrav
 • I muntlig och skriftlig interaktion uttrycker sig eleven relativt tydligt och enkelt med ord, fraser och meningar. Dessutom väljer och använder eleven flera olika strategier som löser problem i och förbättrar interaktionen.
  Mod  A
 • I muntlig och skriftlig interaktion uttrycker sig eleven begripligt och enkelt med ord, fraser och meningar. Dessutom väljer och använder eleven några olika strategier som löser problem i och förbättrar interaktionen.
  Mod  C
 • I muntlig och skriftlig interaktion uttrycker sig eleven begripligt och enkelt med enstaka ord och fraser. Dessutom väljer och använder eleven någon strategi som löser problem i och förbättrar interaktionen.
  Mod  E

Matriser

ModSpa Mod
Spanska 1, Muntligt prov

Muntligt prov

E
D
C
B
A
Tala
I muntlig och skriftlig interaktion uttrycker sig eleven begripligt och enkelt med enstaka ord och fraser. Dessutom väljer och använder eleven någon strategi som löser problem i och förbättrar interaktionen.
Uppnår kraven för E, till viss del även för C.
I muntlig och skriftlig interaktion uttrycker sig eleven begripligt och enkelt med ord, fraser och meningar. Dessutom väljer och använder eleven några olika strategier som löser problem i och förbättrar interaktionen.
Uppnår kraven för C, till viss del även för A.
Betyg A I muntlig och skriftlig interaktion uttrycker sig eleven relativt tydligt och enkelt med ord, fraser och meningar. Dessutom väljer och använder eleven flera olika strategier som löser problem i och förbättrar interaktionen.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: