Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Reklam

Skapad 2020-06-01 13:48 i Öllsjöskolan Kristianstad
Grundskola 4 – 6 Samhällskunskap
Du ska lära dig om hur reklam fungerar i samhället och hur man kan få ut sitt budskap med hjälp av reklam.

Innehåll

Syfte:

Du ska lära dig att "uttrycka och värdera olika ståndpunkter i till exempel aktuella samhällsfrågor och argumentera utifrån fakta, värderingar och olika perspektiv"

Centralt innehåll:

Informationsspridning, reklam och opinionsbildning i olika medier. Hur sexualitet och könsroller framställs i medier och populärkultur.

Kunskapskrav:

Du har "kunskaper om olika samhällsstrukturer. Du visar det genom att undersöka hur sociala, mediala, rättsliga, ekonomiska och politiska strukturer i samhället är uppbyggda och fungerar och beskriver då samband inom olika samhällsstrukturer".

Du kan "undersöka elevnära samhällsfrågor ur något perspektiv och beskriver då samband med underbyggda resonemang. Du värderar och uttrycker olika ståndpunkter i elevnära samhällsfrågor med resonemang och underbyggda argument". 

 

Så arbetar vi:

Vi kommer att se på reklamfilmer och reflektera över dessa. Du ska också skapa en egen produkt och därefter "göra reklam" för din produkt. Reklam för din produkt gör du med hjälp av en affisch och en reklamfilm. I slutet av arbetsområdet ska du visa din reklamfilm. 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: