Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Personlighetspsykologi

Skapad 2020-06-03 10:43 i Rodengymnasiet Norrtälje
Gymnasieskola Psykologi
I avsnittet som handlar om personlighetspsykologi kommer du få läsa om olika personlighetsdrag, få reda på vad en personlighet är och ta del av ett personlighetstest. När använder man de olika testen? Hur ser tillförlitligheten ut för testen? Kan man lite på de svar man får?

Innehåll

I den här uppgiften kommer du att läsa ett Word dokument "Vad är personlighetspsykologi" och göra ett personlighetstest. 

ALLTSÅ:

1. Läs "Vad är personlighetspsykologi"

2. Gör personlighetstest "16 personalities"

3. Uppgift, cirka 300 ord

  1. Lyft fram något ur texten du tycker är intressant i en kort text.
  2. Reflektera kring om du tycker ditt resultat på personlighetstesten stämmer med din uppfattning om dig själv. Även detta i en kort text.

 

16 Personalities

 

 

 

 

Uppgifter

  • Reflektion kring Personlighetspsykologi

  • Reflektion kring Personlighetspsykologi

  • Uppgift: Granska personlighetstest

  • Uppgift: Varför har vi olika personligheter?

Matriser

Psk
Psykologi 2a

E
C
A
Eleven redogör översiktligt för begränsade delar av personlighetspsykologins och utvecklingspsykologins förklaringar till mänskliga beteenden, känslor och tankar. I samband med det för eleven enkla resonemang om psykologiska samband och relaterar till egna erfarenheter.
Eleven redogör utförligt för delar av personlighetspsykologins och utvecklingspsykologins förklaringar till mänskliga beteenden, känslor och tankar. I samband med det för eleven välgrundade resonemang om psykologiska samband och relaterar till egna erfarenheter.
Eleven redogör utförligt och nyanserat för omfattande delar av personlighetspsykologins och utvecklingspsykologins förklaringar till mänskliga beteenden, känslor och tankar. I samband med det för eleven välgrundade och nyanserade resonemang om psykologiska samband och relaterar till egna erfarenheter.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: