Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Muntligt föredrag om ett yrke

Skapad 2020-06-03 19:24 i Vifolkaskolan F-6 Mjölby
Grundskola 7 – 9 Svenska
Ni ska hålla ett muntligt föredrag om ett yrke med hjälp av Google Presentationer på Drive.

Innehåll

Syfte

Arbetssätt

Muntligt föredrag
Berätta om ert djur som ni sökt fakta kring
Google Presentationer
Till ert föredrag ska ni ha bilder som ni lägger i Google Presentationer. Se till att bilderna verkligen tydliggör och fördjupar förståelsen av ert föredrag. Försök göra bilderna till en mer aktiv del i föredraget istället för att de blir passiva objekt i bakgrunden.
Tips: Ha inte för många bilder på varje slide. 

Kopplingar till läroplanen

  • Syfte
  • formulera sig och kommunicera i tal och skrift,
    Sv
  • anpassa språket efter olika syften, mottagare och sammanhang,
    Sv

Matriser

Sv
Svenska - Muntlig presentation

E
C
A
kunskapskrav 13
Muntliga redogörelser
Eleven kan förbereda och genomföra enkla muntliga redogörelser med i huvudsak fungerande struktur och innehåll och viss anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Eleven kan förbereda och genomföra utvecklade muntliga redogörelser med relativt väl fungerande struktur och innehåll och relativt god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
Eleven kan förbereda och genomföra välutvecklade muntliga redogörelser med väl fungerande struktur och innehåll och god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.
kunskapskrav 10
Kombinera text, estetiska uttryck & medier
Genom att kombinera tal och estetiska uttryck så att de olika delarna samspelar på ett i huvudsak fungerande sätt kan eleven förtydliga, förstärka och levandegöra sina texters budskap.
Genom att kombinera tal och estetiska uttryck så att de olika delarna samspelar på ett i relativt fungerande sätt kan eleven förtydliga, förstärka och levandegöra sina texters budskap.
Genom att kombinera tal och estetiska uttryck så att de olika delarna samspelar på ett väl fungerande sätt kan eleven förtydliga, förstärka och levandegöra sina texters budskap.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: