Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

projektberättelse b regnbågen

Skapad 2020-06-09 07:50 i 184411 Förskolan Ålö Stockholm Farsta
Förskola
regnbågens projektutvärdering av natur, kropp och hälsa. Vi fångade upp detta projekt utifrån barnens intressen, nyfikenhet och behov.

Innehåll

Syfte med projektberättelse

Projektberättelsen görs för att vi tillsammans med barnen knyter ihop och visa de processer som barnen har varit en del av under året. Den här sammanställningen delar vi med oss av till vårdnadshavarna. 

 

Projektberättelse:

Vi ser hur projekt kroppen, natur, hälsa och integritet nu finns i barnens samtal, lekar, konflikter och styrda pedagogiska aktiviteter på ett naturligt sätt.

Barnen samtalar själva om vikten av "stopp min kropp", barnen är mer medvetna om sina rättigheter och vikten om att "vara en bra kompis" och hur de ska agera i konflikter eller olika känslor.

Vi besöker natur och skog så ofta vi kan. Vi har exempelvis en koja i skogen som vi började bygga för ett år sedan, kring den har vi följt flera olika djur, växter och naturen. Barnen är mycket rädda om sin koja, naturen och djuren runt om. Vi hälsar "hej" till skogen när vi kommer och "tackar" för besöket när vi går.

Vi ser att barnens intressen, nyfikenhet och utmaningar för dessa ämnen nu ligger som en naturlig del i vårt pedagogiska arbetssätt.

 
 

 

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: