Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Projektberättelse 4b Kolonnetten Sagan

Skapad 2020-06-17 07:15 i 181201 Förskolan Kolonnetten Stockholm Farsta
Förskola
Det här är Farstas mall för projektberättelse. Radera stödmaterialet i texten när projektberättelsen är färdig.

Innehåll

Projektberättelse:

Projektet uppkom utifrån barnens intressen om rymden. Barnen diskuterade rymden och rymdfärder, därför kände vi att vi vill bygga vidare detta intresse och utforska tillsammans med dem.

Vi började med att söka litteratur och läste böcker kring ämnet. Digitalt tittade vi på bilder och filmer om solsystemet och hur man kan färdas och leva i rymden.

Vi märkte snabbt att barnen anammade kunskapen och de ritade solsystem och lekte rymdraket. De fick också måla egna solsystem med planeter och stjärnor och bygga rymdraketer.

Vi har också använt samlingar till att sjunga sånger om rymden och diskutera hur de tror det skulle vara att leva och bo i rymden. Reflektionerna har varit många och att bli astronaut blev för en del  högsta drömmen.

Både vi och barnen har fått en större kunskap om rymden. Vi har tagit reda på hur många planeter det finns i vårt solsystem, att en del är stenplaneter och en del gasplaneter och att det finns månar och stjärnor och mycket mer i rymden. Vi har också utforskat hur en rymdfärd går till och hur man lever i i rymden.

Tyvärr avslutades projektet i förtid då Covid-19 gjorde att vi i förskolan fick andra restriktioner men vi hann ändå utforska och lära oss mycket under våra projekt-veckor om rymden.

 

 
 

 

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: