Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Projektberättelse_Farsta_förskolor

Skapad 2020-07-01 13:44 i 185361 Förskolan Skogsbacken Stockholm Farsta
Förskola
Projektberättelse "Byggprojektet".

Innehåll

Projektberättelse:

Barnen har observerats och vi upptäckte då att dom ofta eller dagligen ville vara i byggrummet. Dem visade stort intresse för bygg och att bygga med olika material. Detta gav oss idén att starta ett byggprojekt där barnen kunde utmanas och lära sig mer om byggprocesser och om kända byggnader. Barnen har lärt sig vad kända byggnader heter samt ord och begrepp som har med bygg och byggnader att göra. Under projektets gång har barnen utmanats genom att få använda traditionella byggmaterial och mindre traditionella byggmaterial som pinnar, ballonger och kartonger. Projektet har även utmanat barnen i att samarbeta, kommunicera och reflektera över vad dem har gjort. Vi upplever att det har uppskattats att använda icke traditionella byggmaterial och att barnen har utmanats i att arbeta i mindre grupper, men även enskilt för att stärka deras självkänsla och lyfta varje individ i gruppen.

 

  • Barnen tänkte att dom skulle bygga högt och stort i början av projektet. Några ville bygga hus eller en koja. Andra gillade flygplan eller bilar och ville gärna bygga det.
  • Nu tänker vi att vi vill bygga Eiffel tornet eller Burj Khalifa för det är så högt.
  • Vi har lärt oss att Burj Khalifa är högsta byggnaden, att det är svårt att bygga med ballonger, jag har lärt mig knyta (behövde använda snören och knyta ihop ballonger när vi byggde med dom). Att man måste samarbeta och prata med varandra. Att alla får vara med.
  • Vi har undersökt detta för att det är roligt att bygga och vara i byggrummet.
 
 

 

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: