Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Gemensamt olika!

Skapad 2020-08-10 12:55 i Förskolan Logården Östhammar
Förskola
TILLSAMMANS lär vi oss, växer vi och upptäcker världen! INDIVIDUELLA är vi, får vi vara och vill vi dela med oss! I detta samspel skapar vi respekt och glädje i barngruppen.

Innehåll

En ny termin har kommit och vi har fått chansen att jobba med en lite mindre barngrupp. En bra anledning att fokusera extra mycket på gemenskap!

Barnen har lärt känna rutiner och vardagen på förskolan, kanske har de börjat leka lite mer med varandra istället för ”på sidan av varandra”. Det har också hänt mycket med kommunikation och språket, som ger upphov till samspel på ett annat sätt. Under hösten kommer vi upptäckte, lära oss och växa i ett mindre sammanhang, en gruppsamhörighet ska skapas där det sociala och gemenskap står i centrum. Flera ögon ser mer, flera öron hör mer och flera händer upptäcker mer tillsammans!

Genom kvalitativt arbete i mindre grupper där barnen får mer utrymme för sina behov och intressen vill vi skapa en miljö där individen räknas och sdamarbetet styrks. Alla barn ska få chansen att känna sig tagen på allvar och att kunna bidra med någonting personligt till gruppen. Vi vill att alla barn få visa sin värld genom att få göra synligt sin värld, både på förskolan och i hemmet. 

INDIVIDEN och GEMENSKAPEN är ingen motsats utan lyfter varandra samt bygger en bro mellan förskolan och hemmet. 

Vi ser framme emot resa!

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: