👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Ny Termin Ht 20-20

Skapad 2020-08-12 21:43 i Spekeröd Stenungsund
Förskola
Hej alla Regnbåges föräldrar ! Såg att inlägget vi skickade för ca två veckor sedan inte gått ut. Vi gör ett nytt försök. Regnbågens rutiner för kommande termin och lite mer info.

Innehåll

Rutiner på Regnbågen

Dagliga rutiner: 

 

 • Avdelningen öppnar 7.15
 • Frukost 8.00 i restaurangen.
 • Barnen väntar in varandra vid bordet till avdukning och torkning av bordet är klart. Följer med bordets pedagog in på avdelningen och sätter sig i soffan med en bok. 
 • När alla barnen sitter i soffan sjunger vi Gomorron sången och pratar om vilken månad det är och vilken dag.  Vi berättar vad som kommer att hända under dagen. Hej då sången sjungs.
 • På måndag går vi ut kl 9. För planering eller hjälpa till med andra avdelningar när de har planering. Fredagar hjälps man åt med baren, då en del av personalen har gemensam kollegial utbildning.
 • Tisdag, onsdag och torsdag samlas barnen i sina respektive gruppers rum för planerad aktivitet. Ca 9.15
 • Ca 9.30 Barnen går ut.
 • Barnen går in ca 11.35. tvättar händer, kissar och sätter sig i soffan för dagens matramsa.
 • Lunchen serveras 11.50 varje dag. Barnen sitter vid sin grupps färg på borden. Pedagogen vid borden varierar.
 • Barnen väntar in varandra vid bordet till avdukning och torkning av bord är klart. Följer med bordets pedagog in på avdelningen och sätter sig i soffan med en bok.
 • Ca 12.30 får barnen vila och lyssna på en saga eller se något på projektorn. Mellan 12.30 och 13.45 har barnen lär-plattor tid. Schema finns på vilka som har haft plattorna. Barnet har den i 20 minuter och lämnar sedan över den till nästa.
 • 14.30 barnen tvättar händer och sätter sig i soffan för att gå till mellanmålet i restaurangen 14.40
 • Barnen väntar in varandra vid bordet till avdukning och torkning av bordet är klart. Följer med bordets pedagog in på avdelningen och sätter sig i soffan med en bok.
 • Vi har en träff på blå mattan och sjunger tillsammans en stund sedan kan barnen som vill vara inne vara det och ha fri lekstund, de som vill gå ut går till hallen och klär på sig.
 • 16.30 Tas barn över från de avdelningar där personal går hem eller så lämnar vi våra barn till dem som är sena denna dag. Kan vara ute eller på solen.
 • 18.00 stänger förskolan.
 • Barn som ska äta frukost ser vi gärna att de är här ca 7.45 på morgonen. För att de ska landa lite innan det är tid för att äta.

 

 

 

Välkomna nya och gamla föräldrar till en ny termin på Regnbågen

 

Vi har en del nya rutiner när det gäller måltiderna. Ovanför ser ni ungefär hur rutinerna under dagen kommer att fungera. Vi kommer att vara 19 barn på avdelningen under året med 3 i personalen, vi har ett rullande schema.

Vi kommer att skola in fyra nya barn på avdelningen.

 

Nu är Regnbågen fortfarande öppning och stängnings avdelning fram till september då det blir Solen som tar över den uppgiften.

Vi önskar att ni som föräldrar fortfarande lämnar av barnen i hallen när ni kommer.

Om vi sitter vid en måltid när ni ska lämna eller hämta barn kan ni genom fönstret uppmärksamma oss att ni är här.

Inga föräldrar får vistas i restaurangen eller på avdelningen om det inte är nödvändigt då  Corona är fortfarande aktuell.

Vi påminner om att ombyten till era barn behövs i lådorna i hallen. Vi påminner även om att den 17 Augusti är stängt här på Spekeröd, då vi har planeringsdag för personalen för kommande år.

 

När ni kommer på morgonen vill vi gärna att barnen tar av sig skorna på mattan innanför dörren, och bär dom till deras plats.

Vi vill underlätta för vår lokalvårdare med städningen, och minska ner sanden som hittar vägen in till avdelningen. 

Under denna termin kommer fokus vara kring barnkonversationen . Vilka rättigheter har man som barn men samtidigt vilka skyldigheter man har för att ett socialt umgänge ska fungera.

Vi på Regnbågen önskar en bra kommunikation och samarbete med er föräldrar under året som kommer✨

 

Vi önskar att ni alla lägger in ert barns schema på  Tieto, detta för att underlätta vår verksamhet.

Hälsningar Inga-Lill Lisa o Nikolina🌸