Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Sommaruppgift 2020

Skapad 2020-08-17 14:39 i 223921 Förskolan Sturehill Stockholm Hägersten-Älvsjö
Förskola
Här kommer Liden skriva sin sommaruppgift för 2020. Under sommaren har barnen fått en uppgift som går ut på att de ska skicka en bild med en tillhörande text som visar vad barnet tycker om. Det kan vara ett fordom, en plats, laga mat, spela fotboll med mera.

Innehåll

Under dessa första månaderna innan projektstart kommer vi att arbeta med barnens sommaruppgifter. Detta gör vi för att välkomna barnen tillbaka från semestern samt att de ska lära  känna varandra samt att alla barnen ska få en möjlighet till utveckling av språk och kommunikation som en start.  Vi gör detta och för att få en sammanhållning , samarbetar med varandra, lära sig att få stå i fokus. 

Vi kommer att arbeta i barnens grupper som är Valen, Bläckfisken eller Sköldpaddan. Detta gör vi för att alla barn ska känna sig trygga, sedda och hörda. Vi kommer att samlas tillsammans i varsin grupp och arbeta en vecka i taget med varje barns minne. Vi kommer att arbeta med dessa minnena Under förmiddagarna. Till sommaruppgifterna kommer vi att gestalta detta genom skapande och intervjuer med enkla frågor. Ta reda på fakta som till exempel, vad äter en lemur? Vad gör en traktor och så vidare. 

Till deras sommaruppgift gör vi en ringpärm utifrån deras bilder, intervjuer och skapande. Dessa pärmar kommer finnas tillgängliga inne på Liden. 

Kopplingar till läroplanen

  • barnen får sina behov respekterade och tillgodosedda och får uppleva sitt eget värde,
    Lpfö 18
  • nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära,
    Lpfö 18
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: