Skolbanken Logo
Skolbanken

Grundplanering GRUPP 3

093231 Förskolan Mimer, Stockholm Norra innerstaden · Senast uppdaterad: 17 augusti 2020

Vi utforskar vatten och hav för en hållbar framtid

 
Stationer ute på gården som väcker inspiration och intresse för utforskande av vatten. Vi börjar med dessa stationer; Stor balja med tillhörande lådor med material som flyter och sjunker. Fiska sångkort med gem om magneter, sånger om vatten. Måla med vatten och penslar på olika material på gården.
Introduktion för gruppen på nya avdelningen; Sifferbild med delfinbilder, och siffra som illustrerar hur många barn som får plats i olika rum och hörnor. En tydlig miljö så att barnen kan göra aktiva val. Nu när barnen kommer tillbaka efter ledighet i nya miljöer är vi noga med att vara tydliga med att visa och berätta vad som kommer hända under dagen.
En bokhylla med böcker med vattentema.
En tydlig struktur för pedagoger och barn under hela dagen. Vi har delat in barnen i två grupper för utflykter och projekt. Två dagar i veckan delar vi upp oss i två grupper för projektarbete och utflykt. En utflyktdsag för hela gruppen.
I byggrummet och vattenrummet organisera lekvärldar med vattentema, som är visuellt lockande och ger möjlighet till utforskande, lek kreativitet. 
Undervisning; vi är med små grupper om fyra fem barn i vattenrum och lekvärlden i byggrummet, stationerna ute på gården, experiment med material som flyter och sjunker, ute och inne.  Vi ska vara uppmärksamma på vad för sorts utforskande som lockar barnen för att i september välja ett spår för ett projekterande arbetssätt
Önskelista material;
Vattenlevande plastdjur
Plastväxter
Förstoringsglas, sådana med gummi som vi fick i start-kitet på utvecklingsdagen. En eller två stora grunda genomskinliga vattenbaljor.
Mindre håvar, liknande som finns i djuraffärer.
 
 
 
 

 

 


Läroplanskopplingar

Innehåller inga läroplanspunkter

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback