Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Lässtrategier och studieteknik v 36-43

Skapad 2020-08-18 11:13 i Skäggetorpsskolan Linköping
Träna lässtrategier och studieteknik i åk 8.
Grundskola 8 Svenska Svenska som andraspråk
För att lyckas i skolan krävs det engagemang, målmedvetenhet och en sak till, nämligen god läsförståelse. Nyckeln till framgång i alla ämnen är just god läsförståelse. I det här arbetsområdet kommer du att få lära dig hur du kan bli en bättre läsare. Du kommer att få träna upp din läsförmåga genom att öva olika lässtrategier. Du kommer också att få mer kunskap om och träna studieteknik. Allt detta för att du ska lyckas så bra som möjligt i skolan!

Innehåll

Det första arbetsområdet i svenska/sva kommer att handla om lässtrategier och studieteknik. Du kommer att få läsa och lyssna texter, se korta filmklipp, ta del av genomgångar, prata och diskutera med dina klasskompisar samt mycket mer för att fördjupa dina kunskaper. 

Att läsa är någonting som du gör varje dag och nästan hela tiden. Du läser medvetet, men även när du inte tänker på det. Du läser böcker, på mobilen och i tidningar. Du läser även så fort du går förbi en skylt, i affären eller vid andra ställen där ord finns. Läsning är en stor och viktig del av ditt liv och det är därför det är viktigt att vara en god läsare. 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: