Skolbanken Logo
Skolbanken

Åldrar:

3 - 6

Lek-Levi, Stubben 2020

Dibber Skogsdungen Förskola, Dibber Sverige AB · Senast uppdaterad: 21 augusti 2020

Lek är grunden för utveckling, lärande och välbefinnande. Vi startar upp terminen med fokus på samarbetslekar samt belyser den fria leken. Vi kommer också undervisa i programmeringsgrunderna/språk genom leken. Barnen kommer att uppleva verksamheten både analogt och digitalt.

 Dibbers planeringsmall för undervisning

1. Undervisningsplanering 

En undervisningsplanering ska besvara alla dessa frågor

 

Lek är grunden för utveckling, lärande och välbefinnande. Barnen ska få möjlighet att vidareutveckla sin nyfikenhet både i den spontana och den styrda leken. Vikten av att samarbeta och ta ansvar över gemensamma regler stärker gruppens ”vi” känsla. Det finns ett intresse och en nyfikenhet för grunderna i programmering. Vi kommer att ha lekgrupper, med färre barn både utomhus och inomhus. Barnen ska få möjlighet till ostörd tid till att leka utan onödiga avbrott. Ge barnen förtroende och tillit till sin egen förmåga och låta barnen få ta eget ansvar. Vi erbjuder barnen tillfällen till att skapa sekvenser av olika material, finns det någon bugg? Hur blir det en loop? Vad är programmering?

Målet är att barnen får förutsättningar att utveckla nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära. Barnen ska ha fått ta eget ansvar och samarbetat i olika situationer som uppstått på förskolan. Dom får känna en tilltro till sin egen förmåga.
Vi eftersträvar att barnen själva kan använda sig av enklare programmering och programmeringsspråk.


Läroplanskopplingar

nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära,

förmåga att fungera enskilt och i grupp, samarbeta, hantera konflikter och förstå rättigheter och skyldigheter samt att ta ansvar för gemensamma regler,

förmåga att utforska, beskriva med olika uttrycksformer, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap och teknik,

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback