Skolbanken – inspiration och utveckling frĂ„n hela landet

Vattenprojekt 💩

Skapad 2020-08-24 13:41 i StentÀgtens förskola Söderhamn
Förskola
Detta lÀsÄr kommer vi att arbeta med vatten som projekt. Genom att utforska och undersöka vatten kommer vi att beröra lÀroplanen för förskolans mÄl. Extra fokus kommer att ligga pÄ hÄllbar utveckling, vÀrdegrund samt barnens delaktighet och inflytande.

InnehÄll

Vi kan se vattenprojeket som ett lĂ„ngsiktigt arbete dĂ€r barnens intresse och utforskande ska kunna leda arbetet framĂ„t. Ibland kommer vi hamna pĂ„ spĂ€nnande sidospĂ„r men den röda trĂ„den ”vatten” kommer att följa med oss. Förutom barnens delaktighet och inflytande i projektet kommer vi att arbeta med lĂ€roplanen i fokus. Detta samtidigt som vi aktivt kommer att jobba med frĂ„gor som rör vĂ€rdegrund och hĂ„llbar utveckling. 

syftet med projektet Ă€r att barnen sjĂ€lva ska fĂ„ uppleva kĂ€nslan av att driva projektet framĂ„t. Vi vill att barnen ska fĂ„ med sig lĂ€roplanens olika delar genom ett lustfyllt lĂ€rande dĂ€r vi tillsammans upptĂ€cker vatten. vi vill Ă€ven att barnen ska fĂ„ en bra vĂ€rdegrund med sig i livet för att fungera sĂ„ bra som möjligt i sociala sammanhang och i samhĂ€llet. Samtidigt vill vi att barnen tidigt ska fĂ„ en introduktion av vad hĂ„llbar utveckling kan vara. 

Beröm eller ge feedback pÄ det hÀr materialet genom att skriva en kommentar hÀr: