Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Religion åk8 HT20

Skapad 2020-08-25 16:18 i Enskede skola Stockholm Grundskolor
Religion HT20
Grundskola 8 Religionskunskap
Höstterminen 2020 inleds med religionsämnet. Vi lär oss om de abrahamitiska religionerna Judendom, Kristendom, och Islam. Vi kommer att diskutera etik och moral, och vi funderar över religionens betydelse i ett Sverige som ibland beskrivs som världens mest sekulära samhälle.

Innehåll

 

Religion HT20     Vi jobbar med:    Vi läser:              Examineras:       Övrigt:
Vecka 35 Etiska modeller Kapitel 2 Inspelad diskussion  
Vecka 36 Religionens betydelse Kapitel 1 Ej klart elevinflytande  
Vecka 37-38 Judendom Kapitel 3 Ej klart elevinflytande  
Vecka 39-40 Kristendom Valda delar ur kapitel 4 och 5 Ej klart elevinflytande  
Vecka 41-43 Islam Kapitel 6 Ej klart elevinflytande  

Matriser

Re
Religion åk8 HT20

1. analysera

1. analysera kristendomen, andra religioner och livsåskådningar samt olika tolkningar och bruk inom dessa,
Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Aspekt 1
Eleven har grundläggande kunskaper om kristendomen och de andra världsreligionerna och visar det genom att beskriva centrala tankegångar, urkunder och konkreta religiösa uttryck och handlingar inom religionerna. Dessutom för eleven enkla resonemang om likheter och skillnader inom och mellan några religioner och andra livsåskådningar.
Eleven har goda kunskaper om kristendomen och de andra världsreligionerna och visar det genom att förklara och visa på samband mellan centrala tankegångar, urkunder och konkreta religiösa uttryck och handlingar inom religionerna. Dessutom för eleven utvecklade resonemang om likheter och skillnader inom och mellan några religioner och andra livsåskådningar.
Eleven har mycket goda kunskaper om kristendomen och de andra världsreligionerna och visar det genom att förklara och visa på samband och generella mönster kring centrala tankegångar, urkunder och konkreta religiösa uttryck och handlingar inom religionerna. Dessutom för eleven välutvecklade och nyanserade resonemang om likheter och skillnader inom och mellan några religioner och andra livsåskådningar.

Ny rubrik

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: