Skolbanken Logo
Skolbanken

Åldrar:

3 - 6

SKOGSKNYTTE 2020-2021

Skogsgrinden Hajom, PK I Ur och Skur Skogsgrinden · Senast uppdaterad: 30 augusti 2021

Utmed vägen till vår Knytteplats gör vi ett antal stopp där en del av undervisning sker genom ett upplevelsebaserat arbetssätt. Denna utvecklas vidare på vår plats ” Dungen”.

 

SYFTE OCH MÅL:
Vi arbetar med Friluftsfrämjandets barnverksamhet, Skogsknytte. Barnens behov av rörelse, spänning, upplevelser, upptäckter och social gemenskap tillfredsställs i en miljö som är naturlig och inte tillrättalagd. Tillsammans utvecklar vi barnens lärande med hjälp av alla våra sinnen genom de fyra M:en, med-undersökande, -upptäckare, -utforskande och -agerande.
SÅ HÄR KOMMER VI ATT ARBETA:
Ht-20
De första gångerna lägger vi fokus på att skapa trygghet och förtrogenhet kring Knytteplatsen. Barnen bekantar sig även med platserna där vi gör stopp under vägen dit och hem. Mycket av undervisningen sker vid stoppen för att frigöra tid till fri kreativ lek när vi väl ät framme på vår plats.
Vi kommer att utveckla barnens möjlighet till lärande och ökade kunskaper kring temat ”skogens djur” på olika sätt. Undervisningen kommer beröra både spår som djuren kan lämna efter sig, samt vad de behöver för att må bra. Vi kommer på så sätt beröra tankar kring hållbar utveckling och miljö.
Vi utgår från barnens förkunskaper, intresse och behov. Därav att det inte finns en helt färdig planering, utan den formas tillsammans med barnen under terminernas gång.

Läroplanskopplingar

självständighet och tillit till sin egen förmåga,

förmåga att fungera enskilt och i grupp, samarbeta, hantera konflikter och förstå rättigheter och skyldigheter samt att ta ansvar för gemensamma regler,

förståelse för samband i naturen och för naturens olika kretslopp samt för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra,

förståelse för naturvetenskap, kunskaper om växter och djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen,

förståelse för hur människors olika val i vardagen kan bidra till en hållbar utveckling,

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback