👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Min plats i världen

Skapad 2020-09-02 15:13 i Söndrumsskolan Halmstad
Vi jobbar med ett tema som handlar om "mig själv, min familj, hur jag bor och min närmiljö". Vi skriver både texter och arbetar praktiskt.
Grundskola 1 SO (år 1-3) Svenska
Vi jobbar med ett tema som handlar om mig själv, min familj, samhället, Sverige, Europa och vår plats på världskartan. Vi söker fakta och skriver texter tillsammans.

Innehåll

Arbetsbeskrivning

Vi har under ett antal veckor arbetat med temat: "Min plats i världen". Vi har skrivit texter om oss själva, om vår familj och vårt boende. Vi har lärt oss om vår närmiljö, om var i Sverige vi bor och att vi bor i världsdelen Europa samt en del fakta som är typiska för dessa.

Det här ska du kunna när vi har arbetat färdigt med temat:

 • Återberätta var du bor i världen (adress, stadsdel, kommun, land, världsdel och planet)
  Detta visar du genom att redovisa tillsammans med en klasskamrat. 

 

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Handstil och att skriva med digitala verktyg.
  Sv  1-3
 • Språkets struktur med stor och liten bokstav, punkt, frågetecken och utropstecken samt stavningsregler för vanligt förekommande ord i elevnära texter.
  Sv  1-3
 • Muntliga presentationer och muntligt berättande om vardagsnära ämnen för olika mottagare. Bilder, digitala medier och verktyg samt andra hjälpmedel som kan stödja presentationer.
  Sv  1-3
 • Jordgloben. Kontinenternas och världshavens lägen på jordgloben. Namn och läge på världsdelarna samt på länder och platser som är betydelsefulla för eleven.
  SO  1-3