Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Fyrens Kungaskogen.

Skapad 2020-09-02 16:16 i Förskolan Skutan Mönsterås kommun
Rödklövergatans förskola har tagit ett gemensam beslut på äldre barn att under vt-16 och ht-16 arbeta med ett material som heter "Snick och Snack : Vännerna i Kungaskogen". Hur vi kommer att arbeta vidare med temat är olika för avdelningarna. Vi på avdelning Fjärilen kommer att arbeta med värdegrunden och språket som focus.
Förskola
Temat handlar om Snick och Snack och deras vännerna i Kungaskogen som består av olika djur. Genom olika sagor, sånger och berättelser lär de oss om hur man är en bra kompis, samt om olika djur och om att värna om skogen och naturen.

Innehåll

Genom att utgå från Ekorren Snick och Igelkotten Snack och deras vänner i Kungaskogen ( Raffe Räv, Kaninen Bitis, Älgen Älgvis) kan vi arbeta för att barnen skall få insikter hur man ska behandla och bemöta varandra på ett bra sätt.  

Snick och Snack materialet utgår från värdegrunden i läroplanen och vi kommer även arbeta med skapande, rörelse, matematik, språk, naturkunskap, teknik etc. Vi kommer skapa en Kungaskog på en liten plats i vår skog samt inne på vår avdelning, där alla ev djur så småningom får flytta in.

Detta är en planering som möjliggör för flexibilitet. Vi kommer katt reflektera kring hur arbetet framskrider, hur väl vi lyckats fånga barnen samt deras intresse. 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: