Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Biologi

·

Årskurs:

7 - 9

Hållbar utveckling

Fruängens skola, Stockholm Grundskolor · Senast uppdaterad: 3 september 2020

I dagens samhälle är det mycket som ska vara "hållbart". Det sägs att det är viktigt att något är hållbart. Vad innebär det att något är hållbart och vad innebär hållbar utveckling? Hur kan vi hjälpas åt för att nå en hållbar utveckling? Frågor som dessa besvaras i området "Hållbar utveckling".

Innehåll

 

  •  

 Arbetssätt:

 

 

 

  • Genomgångar
  • Diskussioner
    Eget arbete
  • Faktasökning - digitalt och analogt
  • Områdesaktuella filmer
    Laborativt arbete

 

 

 

 Kunskapsbedömning:

Lektionsaktiviteter
Laborativt arbete
Prov

  •  
  •  

 


Läroplanskopplingar

Människans påverkan på naturen lokalt och globalt. Möjligheter att som konsument och samhällsmedborgare bidra till en hållbar utveckling.

Ekosystems energiflöde och kretslopp av materia. Fotosyntes, förbränning och andra ekosystemtjänster.

Biologisk mångfald och vad som gynnar respektive hotar den. Samhällsdiskussioner om biologisk mångfald, till exempel i samband med skogsbruk och jakt.

Lokala ekosystem och hur de kan undersökas utifrån ekologiska frågeställningar. Sambanden mellan populationer och tillgängliga resurser i ekosystem. De lokala ekosystemen i jämförelse med regionala eller globala ekosystem.

Aktuella samhällsfrågor som rör biologi.

Historiska och nutida upptäckter inom biologiområdet och deras betydelse för samhället, människors levnadsvillkor samt synen på naturen och naturvetenskapen.

Fältstudier, experiment och hur simuleringar kan användas som stöd vid modellering. Formulering av enkla frågeställningar, planering, utförande och utvärdering.

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter
Planering

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback