Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Åk 9C Streetartbild till din bildmapp

Skapad 2020-09-08 13:20 i Spånga grundskola Stockholm Grundskolor
Streetart
Grundskola 9 Bild
Du kommer att göra en valfri Streetartbild innehållande ditt namn klass till din bildmapp.

Innehåll

 

Arbetsblad – Åk9
Uppdatera bildmappen med streetart och ditt namn
Tid: 4-5 lektioner

 


Syfte: Att lära sig att bygga upp en bokstav från grunden. Bli observant på form och färg. Använda fantasin för att få ett personligt uttryck.

 

Arbetssätt:
Jobba med din bildmapp som du uppdaterar med t ex ditt eget namn, initialer, årskurs, logotyp eller en annan detalj/detaljer som passar in i en streetartbild.  Arbeta på ett vitt A3-papper, teckna och färglägg (tänk på det du har lärt hittills på bild), klippa och klistra sedan bilden/bilder på mappen. Tänk på placering och helheten!

 

Som inspiration visar vi bilder på  olika streetart och vad det är,samt olika typsnitt på bokstäver.

 

Teknik: A3-papper, linjal, blyertspenna, färgpennor, sax och lim

 


Bedömning

 

För att uppnå betyg E: Rita och forma dina egna bokstäver på ett enkelt sätt efter instruktionerna och med hjälp av läraren. Färgsätta bokstäver och bakgrund. Färdigställa mappen.

 

För att uppnå betyg C: Rita och forma dina egna bokstäver på ett utvecklat sätt med hjälp av instruktioner och egna fantasi och ideer. Bearbeta färg och form till en fungerande helhet. Självständigt färdigställa mappen.

 

För att uppnå betyg A: Rita och forma egna bokstäver på ett välutvecklat sätt med hjälp av instruktioner och egna fantasi och idéer. Bearbeta färg och form till en välfungerande helhet. Självständigt färdigställa mappen.


 

 

Centralt innehåll:
Bildframställning
•Kombinationer av bild, ljud och text i eget bildskapande.
Redskap för bildframställning
•Former, färger och bildkompositioner samt deras betydelsebärande egenskaper och hur dessa kan användas i bildskapande arbete.
•Material och verktyg för två- och tredimensionellt arbete och hur dessa kan användas för bestämda syften.

 

 

 

Kunskapskrav:
E:
I arbetet kan eleven använda olika tekniker, verktyg och material på ett i huvudsak fungerande sätt och prövar då hur dessa kan kombineras för att skapa olika uttryck. Dessutom kombinerar eleven former, färger och bildkompositioner på ett i huvudsak fungerande sätt. Under arbetsprocessen bidrar eleven till att formulera och välja handlingsalternativ som leder framåt.

C:
I arbetet kan eleven använda olika tekniker, verktyg och material på ett relativt väl fungerande och varierat sätt och prövar och omprövar då hur dessa kan kombineras för att skapa olika uttryck. Dessutom kombinerar eleven former, färger och bildkompositioner på ett relativt väl fungerande sätt. Under arbetsprocessen formulerar och väljer eleven handlingsalternativ som efter någon bearbetning leder framåt.

 

A: I arbetet kan eleven använda olika tekniker, verktyg och material på ett väl fungerande, varierat och idérikt sätt och prövar och omprövar då systematiskt hur dessa kan kombineras för att skapa olika uttryck. Dessutom kombinerar eleven former, färger och bildkompositioner på ett väl fungerande sätt. Under arbetsprocessen formulerar och väljer eleven handlingsalternativ som leder framåt.

 

 

 

 

 

Uppgifter

  • Streetart

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: