Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

ESIT - Läslogg 3

Skapad 2020-09-13 15:49 i Östlyckeskolan Alingsås
Grundskola F – 9 Svenska Svenska som andraspråk
Läslogg 3 - En sekund i taget. Läs till minst sida 153 i boken och svara på frågorna nedan.

Innehåll

En sekund i taget - läsloggar!

 

Skapa ett dokument i drive. Döp dokumentet till Läslogg ESIT + ditt namn. Kopiera in reflektionsfrågorna där och svara så utförligt du kan. Du ska ge exempel, motivera, använd citat ur texten och förklara hur du tänker. Alla dina loggar ska samlas i samma dokument.


Ni som lyssnar på boken klickar HÄR. Är du hemma och sjuk, kanske du inte fått en egen bok ännu, då kan du lyssna på boken här.

 

Läslogg 3 - v.38:

Du ska läsa till minst sida 153 i boken.

  • Hedvig plockar ihop förnödenheter (mat och annat) som behövs i deras postapokalyptiska värld. Hedvig tänker såhär: “Det är bara att inse att toapapper inte är det viktigaste här i livet”. Vad hade du samlat ihop? Fundera över vad som bunkrades när vår befintliga pandemi slog till. Vad köpte folk då? Var det ett smart drag tyckte du? 

  • Hedvig och Ella tycker olika om hur de ska fortsätta med vardagen Hedvig tycker att det är viktigt att arbeta på medan Ella vill försöka hitta andra överlevare. Vem tycker du har rätt? Hur hade du gjort?

  • Efter Ella och Hedvigs bråk hämnas Hedvig. Anser du att det var rätt av Hedvig att göra som hon gjorde? Varför tror du att hon gjorde det?

  • Fundera lite kring detta citat (s.152): “Vem som helst som kände mig förut skulle ha trott att jag skulle ha kurat ihop mig i ett hörn och gett upp när allt det hemska hände. Det gjorde jag inte. Jag klarade mig. Det är faktiskt ganska otroligt. Plötsligt inser jag något konstigt och nytt. Jag är stolt. Jag tänker det utan att skämmas: stolt. Över mig”. Finns det något du gjort i livet som får dig att känna dig stolt över dig själv? Berätta!

  • Tror du att Ella och Hedvig kommer att hitta andra människor?

 

  • Frivilligt: skriv en egen reflektion/tanke. Koppla gärna innehållet i boken till dig själv (dina erfarenheter), världen eller andra böcker/filmer du tagit del av.

Lycka Till!

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: