Varför läser vi det här? undrar kanske du. Det korta svaret på den frågan är att du behöver fördjupade kunskaper inom de fyra SO-ämnena för att klara dig bra i ditt framtida liv.
Under året kommer vi att fokusera på ett antal olika arbetsområden. Vi kommer starta med att prata om tid och tidsepoker. Därefter ser den preliminära planen för läsårets innehåll ut så här:
Vi kommer att ha SO-lektioner. På dessa kommer vi att varva olika sätt att ta till sig kunskap. Ibland kommer din lärare att berätta saker, ibland ska du själv ta reda på saker. En del uppgifter kommer att vara ganska låsta och fasta, medan andra är mer öppna och fria. På lektionerna kommer vi ibland att se filmer, rita planscher, göra dramatiseringar, eller diskutera viktiga ämnen.När det passar kommer vi att göra studiebesök ute i verkligheten.
Se nedan, kunskapskraven för betyget E, så som de är beskrivna i läroplanen.
Du kommer att bedömas under året på lite olika sätt. Det kommer att vara skriftliga prov, skriftliga gruppuppgifter, muntliga förhör, muntliga gruppövningar, dramatiseringar samt uppgifter där du med bilder ska förklara olika saker.
Även de skriftliga uppgifterna du åstadkommer under året kommer att användas i den samlade bedömningen. Det kan t.ex. vara texter i Google presentation, textade planscher, korta berättelser eller faktatexter.