Fantasi, känslor, språkutveckling, demokrati och kommunikation. Erbjuda läslust. Träna på att lyssna på andra, samarbete, självkänsla. transdisciplinärt lärande, det vill säga att språk kan uttryckas på olika sätt.
Vilken/vilka artiklar i FN:s barnkonvention kommer vi att arbeta med i projektet och på vilket sätt?
”Skolan ska hjälpa barnet att utvecklas och lära barnet om mänskliga rättigheter.”
https://unicef.se/barnkonventionen/las-texten
tre gånger i veckan ( en innegrupp tisdag, onsdag och torsdag)
Bokpåse, biblioteksböcker, skapandematerial, bokstäver
läsa, berätta, lyssna, fantisera. Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla sin förmåga att förstå begrepp, se samband och upptäcka nya sätt att förstå begrepp, se samband och upptäcka nya sätt att förstå sin omvärld// skapa förutsättningar för barnen att kommunicera och förmedla upplevelser, erfarenheter och tankar med hjälp av olika uttrycksformer ( lpfö 2018)
Allas pedagoger är delaktiga, Maria har huvudansvaret för att dokumentera och att vår planering utförs
foto, skrift, filma, bilder
Läroprocessen synliggörs eftersom projektet utgår från barnets eget intresse och inflytande eftersom de själva bestämmer vilken bok de tar med. Vi pedagoger har ett språkfokus under aktiviteten för att få syn på vad barnen kan och lär sig i en rolig och spännande miljö.
litteraturen kommer följa med oss på utflykter, exempelvis läsa i skogen. Aktiviteter kommer vi planera baserat på vad boken kommer handla om. I och med att barnen tar med böcker hemifrån så involveras också föräldrar i barnets projekt.