Skolbanken Logo
Skolbanken

Årskurs:

F - 6

Fritids utedag! HT22-VT23

Rabbalshede skola, Tanum · Senast uppdaterad: 20 september 2022

Varje måndag har vi på fritids utedag. Vi varvar verksamhet på skolgården med utflykter. Målet är att vi tillsammans med barnen vistas i naturen och äter vårat mellanmål ute i så stor mån som möjligt.

Vår skola ligger med naturen och skogen precis inpå knuten så det finns ett stort intresse hos barnen för att vara i naturen. Det intresset vill vi ta vara på och utveckla! Hur gör man en eld? Täljer ett grillspett? Vilken mat kan vi göra ute? 

"Genom att eleverna får vistas i natur och samhälle ska undervisningen också stärka deras möjligheter att ta del av ett aktivt förenings-, kultur- och friluftsliv i närmiljön. Eleverna ska ges förutsättningar att utveckla en allsidig rörelseförmåga genom att få delta i fysiska aktiviteter och vistelse i olika naturmiljöer. Undervisningen ska ge eleverna möjlighet att uppleva rörelseglädje och därigenom utveckla ett intresse för att vara fysiskt aktiva. Vidare ska undervisningen bidra till en förståelse för hur fysisk aktivitet och utevistelse kan påverka hälsa och välbefinnande." 

 

På våra utedagar är vi ute i alla väder så det är viktigt att ha kläder efter väder.

Vi kommer hålla till på skolgården, skogen, marknadsplatsen, fotbollsplan och Linnéasjön med mera ställen.


Läroplanskopplingar

visar respekt för och omsorg om såväl närmiljön som miljön i ett vidare perspektiv.

utforska och beskriva företeelser och samband i natur, teknik och samhälle, samt

röra sig allsidigt i olika miljöer samt förstå vad som kan påverka hälsa och välbefinnande

Säkerhet och hänsyn till miljö och andra människor vid vistelse i olika naturmiljöer. Rättigheter och skyldigheter i naturen enligt allemansrätten

Livsstilens betydelse för hälsan, till exempel hur kost, sömn och balansen mellan fysisk aktivitet och vila påverkar det psykiska och fysiska välbefinnandet

Samtala, lyssna, ställa frågor samt framföra egna tankar, åsikter och argument om olika områden, till exempel etiska frågor och vardagliga händelser.

Byggande och konstruktion med hjälp av olika material, redskap och tekniker

Utevistelse under olika årstider, samt närmiljöns möjligheter till vistelse i naturen och på andra platser för fysisk aktivitet och naturupplevelser.

Olika sätt att utforska företeelser och samband i natur, teknik och samhälle, till exempel genom samtal, studiebesök och digitala medier. Hur företeelser och samband kan beskrivas, till exempel med ord och bilder

Orientera sig i närmiljön och hur man beter sig i trafiken på ett säkert sätt.

Matriser i planeringen
Fritidshemmens planeringsmall (bedömningen är inte individuell utan sker på gruppnivå)
Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback