👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Vad händer med skogen på hösten?

Skapad 2020-09-25 10:08 i Förskolan Slättaskogen Falun
Förskola
Skogen förändras på hösten. Varför ändrar bladen färg? Varför ramlar dom ner på marken?Vad är lava och mossa för något? Det ska vi ta reda på tillsammans.

Innehåll

Bakgrund

Våran förskola har som tema "Framtiden". Det ska vi koppla till våra skogs Tisdagar på våran avdelning då barnen har uppmärksammat att det sker förändringar i skogen.

Syfte

Att barnen ska på ett lekfullt och undersökande sätt få ta del av skogens förändringar under hösten och reflektera om detta med  oss som medforskande pedagoger.

Aktivitet

Vi ska tillsammans undersöka förändringarna i skogen. Barnen har valt ett träd som vi följer under hösten. Hur ser det ut nu? Vad händer under veckorna som kommer?.  Till vår hjälp använder vi vårat digitala ägg , luppar, förstoringsglas, litteratur och lärplatta. Vi kommer också ta in projektet i ateljen och arbeta vidare med detta under Onsdagar och Torsdagar. Allt material och alla reflektioner tar vi sen och samlar på våran processvägg där vi tillsammans kan fortsätta våra diskussioner och reflektioner om hur vi går vidare i projektarbetet.

 

Kopplingar till läroplanen

  • förståelse för naturvetenskap, kunskaper om växter och djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen,
    Lpfö 18
  • förmåga att utforska, beskriva med olika uttrycksformer, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap och teknik,
    Lpfö 18