👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Tema Naturen

Skapad 2020-09-28 16:43 i 062851 Förskolan Dartanjangs gata 3 Stockholm Bromma
Förskola
Vi kommer under de närmsta veckorna att arbeta med naturen. Vi vill undersöka olika fenomen i vår natur samt lära oss mer om den och djuren.

Innehåll

Syfte

Vi började lite smått under våren att titta på vad som sker i naturen när vi går från vinter till vår och vår till sommar. Vi valde ut en buske i skogen som vi besökte under tre veckor för att se utvecklingen på den. Från knoppar till fullt utblommad. Nu vill vi fortsätta undersökandet men att gå från sommar till höst, vad sker i naturen under hösten?

Vi märker också att barnen är väldigt intresserade av djur och tänker passa på att fördjupa oss i det samtidigt. 

Hur

Vi har samtalat under några samlingar om specifika hösttecken, till exempel att löven blir gula och röda och sen ramlar ner. Vi känner på temperaturen ute att det inte är lika varmt ute längre.

Nu går vi vidare genom att leta hösttecken i skogen, på gården och i vår närmiljö. Samla på oss det vi hittar och kolla på, fota och jämför miljöerna om några veckor. Jämför med bilder från i våras.

Vi kommer att måla höstteckningar med naturmaterial.

Vi använder oss av QR-koder och tar oss in på UR Play och kollar på Djurverket, under filmen och efteråt så pratar vi om de olika djuren. Egenskaper, vad de äter, vart de bor osv.

När

Tisdag och onsdag förmiddagar utforskar vi i mindre grupper.

Torsdagar går vi tillsammans på promenad i området med olika syften och ändamål.

Fredagar kollar vi på Djurverket.

Dokumentation

Vi dokumenterar med bilder och filmklipp. Planerar syfte och aktivitet i våra underlag och reflekterar enskilt och tillsammans om vad vi har gjort och hur vi ska gå vidare.

Dokumentera i lärloggar enskilt och gemensamt de kommande veckorna.