👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Boken om mig

Skapad 2020-09-28 21:07 i Sinntorpsskolan 4-9 Mölndals Stad
Grundskola 4 Svenska
Under 4 veckor kommer du att arbeta med att skriva en liten bok om dig! Du kommer skriva för hand, först en kladd och sen med din bästa handstil.

Innehåll

Du kommer bland annat att skriva om ditt namn, din familj, dina fritidsintressen och din framtid. Du ska skriva minst 8 fullständiga meningar på varje kapitel. Det är viktigt att du alltid läser igenom dina texter och kontrollerar stavning, stor och liten bokstav och att skiljetecknen hamnat rätt. Till varje kapitel kommer du också få skapa en passande bild. 

 

Bedömning

Jag kommer att bedöma din förmåga att:

- Skriva egna texter kopplat till uppgiften.

- Klara stavning av de vanligaste förekommande orden, kunna sätta ut skiljetecken på rätt ställe och använda stor och liten bokstav - på rätt sätt. Hur du använder talstreck. Om dina texter har en tydlig röd tråd.

- Hur väl du följer givna instruktioner.

Uppgifter

Kopplingar till läroplanen

 • Syfte
 • formulera sig och kommunicera i tal och skrift,
  Sv
 • Centralt innehåll
 • Strategier för att skriva olika typer av texter med anpassning till deras typiska uppbyggnad och språkliga drag. Skapande av texter där ord, bild och ljud samspelar, såväl med som utan digitala verktyg.
  Sv  4-6
 • Olika sätt att bearbeta egna och gemensamma texter till innehåll och form. Hur man ger och tar emot respons på texter.
  Sv  4-6
 • Handstil samt att skriva, disponera och redigera texter för hand och med hjälp av digitala verktyg.
  Sv  4-6