👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Argumenterande text

Skapad 2020-09-29 08:14 i Christian 4:s gymnasium Kristianstad
Gymnasieskola Svenska
Oavsett om du argumenterar muntligt eller skriftligt är målet detsamma- att övertyga andra om en viss åsikt genom att lägga fram så starka argument som möjligt.

Innehåll

        Centralt innehåll i kursen: 

  • Argumentationsteknik och skriftlig framställning av argumenterande text.

                   l: Du ska kunna skriva en argumenterande text

                     -Vi går tillsammans igenom hur man ska göra.

                     - Ni får stödmaterial till hur strukturen ska se ut

                      - Ni skriver på lektionstid med stöd av mig

Matriser

Sve
Argumenterande text

Rubrik 1

Nivå 1
Eleven kan skriva argumenterande text och andra typer av texter, som är sammanhängande och begripliga samt till viss del anpassade till syfte, mottagare och kommunikations­situation. Eleven kan i huvudsak följa skriftspråkets normer för språkriktighet.
Nivå 2
Eleven kan skriva argumenterande text och andra typer av texter, som är sammanhängande och begripliga samt anpassade till syfte, mottagare och kommunikations­situation. Dispositionen i den skriftliga framställningen är tydligt urskiljbar. Eleven kan i huvudsak följa skriftspråkets normer för språkriktighet, och språket är varierat och delvis välformulerat.
Nivå 3
Eleven kan skriva argumenterande text och andra typer av texter, som är sammanhängande, begripliga och väldisponerade samt anpassade till syfte, mottagare och kommunikations­situation. Dispositionen i den skriftliga framställningen är tydligt urskiljbar. Eleven kan i huvudsak följa skriftspråkets normer för språkriktighet, och språket är varierat och innehåller goda formuleringar.
Aspekt 1