👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Project USA

Skapad 2020-09-29 10:10 i Förslövs skola F-9 Båstad
Under den här perioden kommer du att lära dig om USA, dess historia och hur ungdomar har det som bor där.
Grundskola 7 Engelska
Our next theme in English class will be The USA. You will give the rest of the class a glimps of your state and go on a 7 day trip to different sights. We will also look at facts about your state and you will follow the state in the US Presidential Elections 2020.

Innehåll

Centralt innehåll

Vi kommer att arbeta utifrån dessa centrala punkter från läroplan. 

Undervisning

Undervisningen kommer att bestå av genomgångar, läsning av faktatexter, kartkunskap och minst ett projekt där eleven reser till en stat vi inte känner till så mycket om. 


Uppgift

I grupp jobbar ni med en resa till en stat där ni åker till olika städer och andra sevärdheter i staten. Ni jobbar med fakta om staten och vi tittat på hur det amerikanska valsystemet inför presidentvalet 2020 går till. Ni ska följa er stat och se hur den röstar i valet i november 2020. Ni pratar sen om hur det gick och försöker förstå varför.

Redovisning sker i form av en inlämning och en presentation med PowerPoint så vi kan lära oss av varandra och få mer kunskap om olika stater i USA.

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Levnadsvillkor, traditioner, sociala relationer och kulturella företeelser i olika sammanhang och områden där engelska används.
  En  7-9
 • Talad engelska med viss regional och social färgning.
  En  7-9
 • Muntlig och skriftlig information samt diskussioner och argumentation med olika syften, till exempel nyheter, reportage och tidningsartiklar.
  En  7-9
 • Språkliga företeelser som uttal, intonation, grammatiska strukturer, satsbyggnad, ord med olika stilvärden samt fasta språkliga uttryck i det språk eleverna möter.
  En  7-9
 • Muntliga och skriftliga berättelser, beskrivningar och instruktioner.
  En  7-9