Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

ÅK 8 Skadehantering HT20

Skapad 2020-09-29 12:15 i Västervångskolan F-9 Trelleborg
Grundskola 7 – 9 Idrott och hälsa
Ni ska visa förmåga att hantera skador och nödsituationer. På tre lektioner kommer ni att öva HLR, Stabilt sidoläge samt lindning av fotled. Den fjärde lektionen blir ni bedömda enligt kunskapskraven.

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Första hjälpen och hjärt- och lungräddning.
  Idh  7-9
 • Kunskapskrav
 • Eleven kan på ett i huvudsak fungerande sätt förebygga skador genom att förutse och ge enkla beskrivningar av risker som är förknippade med olika fysiska aktiviteter.
  Idh  E 9
 • Eleven kan på ett relativt väl fungerande sätt förebygga skador genom att förutse och ge utvecklade beskrivningar av risker som är förknippade med olika fysiska aktiviteter.
  Idh  C 9
 • Eleven kan på ett väl fungerande sätt förebygga skador genom att förutse och ge välutvecklade beskrivningar av risker som är förknippade med olika fysiska aktiviteter.
  Idh  A 9

Matriser

Idh
Idrott och hälsa

E
C
A
Förmågan att:
förebygga skador
Eleven kan på ett i huvudsak fungerande sätt förebygga skador genom att förutse och ge enkla beskrivningar av risker som är förknippade med olika fysiska aktiviteter.
Eleven kan på ett relativt väl fungerande sätt förebygga skador genom att förutse och ge utvecklade beskrivningar av risker som är förknippade med olika fysiska aktiviteter.
Eleven kan på ett väl fungerande sätt förebygga skador genom att förutse och ge välutvecklade beskrivningar av risker som är förknippade med olika fysiska aktiviteter.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: