Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Rör-Else

Skapad 2020-10-07 13:01 i Vallatorp Dibber Sverige AB
Förskola
Rör-Else - Hälsa och välbefinnande.

Innehåll

 

Förskollärare (Evelina och Rakel) på avdelningen delar på huvudansvaret. Evelina är avdelningsansvarig och Rakel är ansvarig för arbetet med takk-tecken, genom att teckna allt vi gör under en dag. Vi dokumenterar barnen på Unikum, samt sparar de alster de och sätter upp i barnens samt vårdnadshavarnas höjd på väggarna.

 

Fokus i verksamheten på fjärilen är socialt samspel, språkutveckling och barns inflytande.

 

Vi arbetar på följande sätt för att skapa trygga glada kommunikativa barn, som utvecklas maximalt. På fjärilen arbetar vi utifrån planerade och spontana aktiviteter under dagen tillsammans pedagoger och barn.

 

På förskolan finns en kock som lagar näringsrik mat till oss varje dag. Lunch som mellanmål. När maten tagit slut vid ett bord, vill barnen gärna följa med till köket för att hämta mer hos kocken.

 

Utevistelsen är viktigt för barnen då de får möjlighet till att vara fysiskt aktiva och öva på att gå och springa på olika typer av underlag och naturmiljöer. På grund av COVID-19, så sker den mesta undervisningen utomhus.

 

Att leka med kuddarna i samlingsrummet var tidigare en populär aktivitet, när vi vistades mer inomhus. Där fick barnen får möjlighet till att utmana sig själva i leken samt träna på motorik och kroppsuppfattning. Vi har denna termin skaffat kuddar, fårskinnsfällar och filtar som barnen kan använda i sin lek utomhus.

 

 Vi sjunger och dansar utomhus, springer och cyklar, klättrar och balanserar.

 

Kopplingar till läroplanen

 • sin identitet och känna trygghet i den samt medvetenhet om rätten till sin kroppsliga och personliga integritet,
  Lpfö 18
 • självständighet och tillit till sin egen förmåga,
  Lpfö 18
 • motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa och sitt välbefinnande,
  Lpfö 18
 • förmåga att skapa samt förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild, form, drama, rörelse, sång, musik och dans,
  Lpfö 18
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: