Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Lera

Skapad 2020-10-09 10:12 i Adolfina förskola Helsingborg
Förskola

Innehåll

Vårt mål är att barnen genom leran får ett språk till att kommunicera med och att barnen ska lära sig de två äldsta lerteknikerna, att tumma och att rulla.

Barnen får erbjudande att arbeta med lera! Vi startar med att introducera en stor bit lera på ett lågt bord i vår lilla ateljé. I mindre grupper får barnen får bekanta sig med leran genom att använda händerna, vi tillsätter inget material eller verktyg i detta skedet. Vad barnen kommunicerar med oss under sin aktivitet tar vi med oss när vi planerar arbetet med leran framåt.

Vi dokumenterar barnens möte med leran i bild och med anteckningar. Vi följer upp barnens lärande och nyfikenhet genom att reflektera tillsammans med barnen, vi projicerar bilder på väggen som vi tittar på tillsammans med barnen - hur reagerar och kommunicerar när barnen när de tittar på bilderna? 

 

 

Kopplingar till läroplanen

  • förmåga att skapa samt förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild, form, drama, rörelse, sång, musik och dans,
    Lpfö 18
  • förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap.
    Lpfö 18
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: