👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Mi familia

Skapad 2020-10-12 13:36 i Elinebergsskolan Helsingborg
Grundskola 7 Moderna språk - språkval
Mål: Att kunna berätta om sig själv och sin familj, alternativt en fiktiv familj. Följande punkter kommer vi att arbeta med: Att kunna familjeord Verbet tener Me gusta/me gustan Mayor/menor Se llaman/se llama Plural av substantiv Mi/tu/su, mis/tus/sus Adjektiv o/a Redovisningsform: SLÄKTTRÄD - skapa ett släktträd med din familj eller en fiktiv familj (muntligt + skriftligt) Detta ska lämnas in under vecka 49. LÄSFÖRSTÅELSETEST vecka 48

Matriser

M2
Mi familia

Rubrik 1

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Läsförståelse
Eleven kan förstå [...] enkla texter om vardagliga och välbekanta ämnen.
Eleven kan förstå det huvudsakliga innehållet och uppfatta tydliga detaljer [...] enkla texter om vardagliga och välbekanta ämnen.
Eleven kan förstå helheten och uppfatta väsentliga detaljer [...] i enkla texter om vardagliga och välbekanta ämnen.
Tal- och skriftlig förmåga
Eleven visar sin förståelse genom att i enkel form redogöra för och kommentera innehållet samt genom att med godtagbart resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
Eleven visar sin förståelse genom att i enkel form redogöra för och kommentera innehåll och detaljer samt även genom att med tillfredsställande resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
Eleven visar sin förståelse genom att översiktligt redogöra för och kommentera innehåll och detaljer samt genom att med gott resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
Muntlig och skriftlig framställning
I muntliga och skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt och begripligt med fraser och meningar
muntliga och skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt, relativt tydligt och till viss del sammanhängande.
I muntliga och skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt, relativt tydligt och relativt sammanhängande.
Göra förbättringar av sitt arbete, dvs. rätta sina texter.
För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra enstaka enkla förbättringar av egna framställningar.
För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra enstaka enkla förbättringar av egna framställningar.
För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra enkla förbättringar av egna framställningar.