Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

The shovel

Skapad 2020-10-14 10:51 i Lorensberga 7-9 Ludvika
Uppgiften är uppdelad i 5 delar. 1. Med andra ord, 48 ord att förklara för varandra. 2. Läs novellen A shovel with my name in it. 3. Se filmatiseringen av novellen, The shovel (finns på vimeo) 4. Repetera dåtidsverb. 5. Skriv ett formellt brev till en myndighet, som sheriff i jag-form, där du erkänner de brott du gjort.
Grundskola 7 – 9 Engelska
Brev: A letter of confession

Innehåll

1. Spela Med andra ord. 48 ord som alla förekommer i novellen vi senare ska läsa. Dela in i smågrupper.

2. Läs novellen A shovel with my name on it.

3. Se filmatiseringen av novellen, The shovel. Finns på Vimeo.

4. Repetera dåtidsverb. 

5. Skriv ett formellt brev till en myndighet, exempelvis polisen, där du som sheriff i jag-form erkänner de brott du begått i dåtid.

6. Bearbeta brevet efter du fått tillbaka det av läraren.

Matriser

En
Engelska 7-9

Rubrik 1

E
C
A

Produktion

E
C
A
Skriftlig interaktion /skriva till någon
I skriftlig interaktion i olika sammanhang kan eleven uttrycka sig enkelt och begripligt samt i någon mån anpassat till syfte, mottagare och situation.
I skriftlig interaktion i olika sammanhang kan eleven uttrycka sig tydligt och med visst flyt samt med viss anpassning till syfte, mottagare och situation.
I skriftlig interaktion i olika sammanhang kan eleven uttrycka sig tydligt och med flyt samt med viss anpassning till syfte, mottagare och situation.
Förtydliga och variera
För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra enkla förbättringar av egna framställningar.
För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra välgrundade förbättringar av egna framställningar.
För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra välgrundade förbättringar av egna framställningar.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: