👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Tema Frankenstein

Skapad 2020-10-20 14:14 i Genarps skola Lunds för- och grundskolor
Grundskola 7 – 9 Svenska som andraspråk
Vi ska läsa Frankenstein av Mary Wollstonecraft Shelley

Innehåll

Tema Frankenstein

Pedagogisk planering för åk 06, Svenska som andraspråk

Förberedd av Elsa Swahn

V. 43- 50 HT20

Classroomkoder: 

06 - 5xqkjcm

SYFTE

Syftet med detta arbetsområde är att eleverna ska få kunskaper om författaren Mary Wollstonecraft Shelley och hennes roman - Frankenstein. Här ingår kunskaper som litteraturhistoria, kopplingar verk och upphovsman, kunna analysera och tolka skönlitterär text men också att samtala om en text i grupp.

MÅL

  • Kunna analysera skönlitteratur och resonera om textens budskap

  • Kunna dra kopplingar till tiden boken skrevs

  • Kunna dra kopplingar till verkets upphovsman

AKTIVITET

Vi kommer att titta på en film om Mary Shelley, läsa Frankenstein (lättläst), arbeta med uppgifter till boken, samtala om boken och slutligen skriva ett prov där underlaget utgörs av elevens anteckningar samt uppgifterna till boken.

BEDÖMNING

Jag kommer att bedöma hur du svarar och hur väl utvecklade dina svar på provet är. Jag kommer att bedöma hur du analyserar och resonerar kring textens budskap, kopplingar till tiden boken skrevs samt kopplingar till verkets upphovsman. Jag kommer också att bedöma hur du följer svenska skrivregler, såsom ordföljd, bisatser, användandet av skiljetecken, stor och liten bokstav osv.