👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Franska åk 7

Skapad 2020-10-21 11:23 i Ärentunaskolan Uppsala
Grundskola F Moderna språk - språkval
Vi jobbar vidare i vår bok "Bon voyage" där vi tränar på att skriva, tala och lyssna på texter som handlar om olika vardagliga situaioner. Du får också bekanta dig med olika fransktalande länder.

Innehåll

v 45-46: Chapitre no 6 "Drôle de famille: I den här texten får du lära dig familjeord, yrken och repetera färger. Vi repeterar också böjningen av -er-verbi presens, samt possessiva pronomen (dvs min/mitt/mina, din/ditt/dina. Och så får du bekanta dig lite med Marocko.

v 47-48: Chapitre no 7 "Plus de télé": Här får du repetera veckodagar och klockan och så tränar vi på verbet aimer. Du får också lära dig tala om vad du gillar och vad du inte gillar. Vi har prov den 27/11, du får en lapp om vad du ska läsa på v 46.

v 49-51: Chapitre no 8: "Qu'est-ce que tu as, Lucas?" Vi lär oss vad olika delar av kroppen heter på franska. Hur säger man att man har ont någonstans? Vi repeterar possessiva pronomen. Vad vet du om Senegal? Vi kommer också att jobba med lite texter som har med julen att göra.