Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Arbetsområde 2 - Gracias 9

Skapad 2020-10-28 11:01 i Da Vinciskolan Ale
Grundskola F Moderna språk - språkval
I arbetsområde 2 kommer vi arbeta med kapitel 4-6 i Gracias 9. Vi kommer att lära oss hur man säger att man gör något just nu (jämför med engelskans I am singING, playING) och lära oss ordningstalen (första, andra etc.). Vi kommer också att träna på reflexiva verb som t.ex. jag sminkar mig och att berätta vad man tycker om något. Avslutningsvis ska vi träna på att berätta om våra tv-vanor och träna på att använda verb som liknar GUSTAR. Vi avslutar arbetsområde 2 med ett lite större läxförhör där ni får chans att visa vad ni lärt er från kapitel 4-6. Anledningen till att vi inte kommer ha något större prov är för att vi kommer att göra de nationella proven, höra och läsa och därför kollar vi av kunskaperna på kapitel 4-6 genom ett större läxförhör istället för ett "riktigt" prov.

Innehåll

Under lektionerna kommer vi att arbeta med texterna till kapitel 4-6 i textboken och med övningarna som tillhör i övningsboken. Vi kommer att göra hörövningar på lektionerna och muntliga övningar. 

Vi kommer också att fortsätta att titta på El atraco del banco och göra små övningar kopplade till varje avsnitt för att träna olika teman som tas upp i serien. 

På www.gracias.nu finns det möjlighet att lyssna på alla texterna från boken och där finns många bra extraövningar, speciellt att öva på inför provet. 

Parallellt med arbetet med kapitel 4-6 kommer vi att öva inför det nationella provet i höra och läsa, de nationella proven gör vi tisdagen den 24 november (läsa) och torsdagen den 26 november (höra), vecka 48. 

Fredagen den 4 december vecka 49 kommer vi ha ett läxförhör på gerundium och reflexiva verb. 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: