Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Spanska 2, Tala

Skapad 2020-11-09 21:01 i Rodengymnasiet Norrtälje
Gymnasieskola Moderna språk Moderna Språk - Spanska
Tala och samtala

Innehåll

Tala på enkel, begriplig spanska om utseende, boende, vad man ska göra närmaste tiden/framtiden och vad man har gjort t ex igår/ i helgen.

Ställa frågor till andra i gruppen.

Uppgifter

 • Muntligt prov

 • Förberedelsematerial

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Personlig information; ämnesområden som är välbekanta för eleverna; vardagliga situationer, intressen, personer, platser, aktiviteter och händelser; åsikter, känslor och erfarenheter.
  Mod  -
 • Dialoger, intervjuer och samtal.
  Mod  -
 • Presentationer, instruktioner, meddelanden, berättelser och beskrivningar i sammanhängande tal och skrift. Samtal och skrivande för kontakt och kommunikation.
  Mod  -
 • Kunskapskrav
 • I muntlig och skriftlig interaktion uttrycker sig eleven tydligt och enkelt med ord, fraser och meningar samt i någon mån anpassat till syfte, mottagare och situation. Dessutom väljer och använder eleven flera olika strategier som löser problem i och förbättrar interaktionen.
  Mod  A
 • I muntlig och skriftlig interaktion uttrycker sig eleven relativt tydligt och enkelt med ord, fraser och meningar. Dessutom väljer och använder eleven några olika strategier som löser problem i och förbättrar interaktionen.
  Mod  C
 • I muntlig och skriftlig interaktion uttrycker sig eleven begripligt och enkelt med ord, fraser och meningar. Dessutom väljer och använder eleven någon strategi som löser problem i och förbättrar interaktionen.
  Mod  E

Matriser

ModSpa Mod
Spanska 2, Tala

Muntligt prov

E
D
C
B
A
Tala
I muntlig och skriftlig interaktion uttrycker sig eleven begripligt och enkelt med enstaka ord och fraser. Dessutom väljer och använder eleven någon strategi som löser problem i och förbättrar interaktionen.
Uppnår kraven för E, till viss del även för C.
I muntlig och skriftlig interaktion uttrycker sig eleven begripligt och enkelt med ord, fraser och meningar. Dessutom väljer och använder eleven några olika strategier som löser problem i och förbättrar interaktionen.
Uppnår kraven för C, till viss del även för A.
I muntlig och skriftlig interaktion uttrycker sig eleven relativt tydligt och enkelt med ord, fraser och meningar. Dessutom väljer och använder eleven flera olika strategier som löser problem i och förbättrar interaktionen.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: