Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Planering Barnet i förskolan v.46-51

Skapad 2020-11-11 08:57 i Gymnasiesärskolan Mjölby
Gymnasiesärskola Barnet i förskolan
Det är både viktigt och mysigt att läsa för barn! När du öppnar en bok och börjar läsa öppnar sig en helt ny värld för dem. Nu får du veta lite mer om sagor och högläsning i förskolan.

Innehåll

Vad? 

Sagor och högläsning

 

Varför?
Centralt innehåll:

 

 • Lekar för förskolebarn, till exempel rim och ramsor, rörelselekar och rollekar.

 • Sagor och sagoläsning för förskolebarn.

Hur?

Genomgångar

Filmklipp

Diskussioner

Enskilt arbete

Högläsning

Skapande

Rollspel

 

Vecka:

Anteckning:

46

Internationella barnboksveckan. Introduktion av högläsning

47

Låna en sagobok på skolbiblioteket eller tag med hemifrån, Rim och ramsor

48

Gruppuppgift: Dramatisera en saga 

49

Gruppuppgift: Dramatisera en saga

50

Gruppuppgift: Dramatisera en saga, spela upp sagan

51

Julsagor, gemensam fika

 

Kopplingar till läroplanen

 • Kunskapskrav
 • Eleven samtalar på ett utvecklat sätt om hur förskolebarn lär sig förstå omvärlden. Eleven beskriver också på ett utvecklat sätt förskolans mål och verksamhet. Eleven beskriver på ett utvecklat sätt vuxnas betydelse för förskolebarns lärande. Dessutom möter och stödjer eleven med säkerhet förskolebarns lärande i olika vardagssituationer på förskolan. Eleven genomför med gott handlag olika former av lek och verksamheter.
  Bar  A
 • Eleven samtalar på ett enkelt sätt om hur förskolebarn lär sig förstå omvärlden. Eleven beskriver också på ett enkelt sätt förskolans mål och verksamhet. Eleven beskriver på ett enkelt sätt vuxnas betydelse för förskolebarns lärande. Dessutom möter och stödjer eleven med viss säkerhet förskolebarns lärande i olika vardagssituationer på förskolan. Eleven genomför med visst handlag olika former av lek och skapande verksamheter.
  Bar  C
 • Eleven medverkar i samtal om hur förskolebarn lär sig förstå omvärlden. Eleven medverkar också i att beskriva förskolans mål och verksamhet. Eleven medverkar i att beskriva vuxnas betydelse för förskolebarns lärande. Dessutom medverkar eleven i att möta och stödja förskolebarns lärande i olika vardagssituationer på förskolan. Eleven medverkar också i att genomföra olika former av lek och skapande verksamheter.
  Bar  E
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: