👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Resurser och sårbarhet - vecka 47-48

Skapad 2020-11-13 09:18 i Läroverket Hudiksvall
Grundskola 7 – 9 Geografi
Vi kommer att prata om resurser runt om i världen och sårbara platser. Ni kommer sedan att jobba med att följa en produkt.

Innehåll

Områden vi kommer att prata om:

  • resurser och sårbarhet
  • BNP/HDI
  • I- och U-länder

 

Instruktion och uppgift ligger i Classroom.

 

Delar som bedöms:

 

  • Hur en produkt tillverkas, transporteras, används och återvinns.

 

E

C

A

Du kan på ett enkelt sätt beskriva var och hur en produkt tillverkas, transporteras, används och återvinns.

 

Du kan på ett utvecklat sätt beskriva var och hur en produkt tillverkas, transporteras, används och återvinns.

 

Du kan på ett välutvecklat och nyanserat sätt beskriva var och hur en produkt tillverkas, transporteras, används och återvinns.

 

 

  • Hur ni resonerar kring er produkt.

 

E

C

A

Du kan föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om orsakerna och konsekvenserna till var och hur din produkt tillverkas, transporteras, används och återvinns utifrån ett miljö, socialt och ekonomiskt perspektiv.

 

Du kan föra utvecklade och relativt underbyggda resonemang om orsakerna och konsekvenserna till var och hur din produkt tillverkas, transporteras, används och återvinns utifrån ett miljö, socialt och ekonomiskt perspektiv.

 

Du kan föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om orsakerna och konsekvenserna till var och hur din produkt tillverkas, transporteras, används och återvinns utifrån ett miljö, socialt och ekonomiskt perspektiv.

 

 

  • Hur ni hanterar och diskuterar källor.

Källor: Vilka källor har du använt dig av när du tagit reda på information om din produkt? Varför valde du ut just dessa källor?

 

E

C

A

Du kan använda olika källor på ett ganska bra sätt för att söka information. Du diskuterar på ett enkelt sätt om informationen och källorna är pålitliga och viktiga

 

Du kan använda olika källor på ett bra sätt för att söka information. Du diskuterar på ett utvecklat sätt om informationen och källorna är pålitliga och viktiga

 

Du kan använda olika källor på ett mycket bra sätt för att söka information. Du diskuterar på ett välutvecklat sätt om informationen och källorna är pålitliga och viktiga